У Бурятії затримали активістів, які зустрічали Медведєва з плакатом "Грошей немає. Тримаємося"

 Лівий берег

В Улан-Уде перед будівлею Бурятського державного університету затримали двох активістів, які зустрічали російського прем'єра Дмитра Медведєва з плакатами "Грошей немає. Тримаємося. Настрій поганий" і "Пішов зі школи в бізнес. Прогорів. Спасибі".

Затримання відбулося в той момент, коли в будівлі університету розпочалася зустріч російського прем'єра з підприємцями.

Активісти стояли з плакатами на відстані трьох метрів один від одного. Спершу поліцейські витіснили їх за огорожу, а потім затримали.

Нагадаємо, наприкінці травня Медведєв на зустрічі з жителями анексованого Криму на запитання про те, коли будуть підвищувати пенсії, відповів: "Просто грошей немає зараз. Знайдемо гроші - зробимо індексацію. Ви тримайтеся тут, вам всього доброго, гарного настрою і здоров'я".

Ця цитата російського прем'єра перетворилася на мем. Її також вирішили використовувати в компанії Tele2 для реклами своїх послуг. Проте на початку червня слоган "Конкуренти, але ви тримайтеся там! Гарного вам настрою, здоров'я" прибрали з усіх носіїв без пояснення причин. Наприкінці травня Альфа-банк використовував цю фразу російського прем'єра для просування в Facebook. Однак пост також було вилучено з соціальної мережі без будь-яких коментарів.

У червні в Бурятії компанія "Байкальський пряник" отримала офіційне розпорядження від влади з вимогою припинити виготовлення пряників з цитатою Медведєва.

У серпні 2016 року, виступаючи на форумі "Територія смислів", Медведєв заявив, що вчителі "вибирають свою професію як покликання", а тим, хто хоче заробити грошей, він запропонував піти в бізнес.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення