У Черкасах судитимуть депутата, який замовив вбивство заступника мера (відео)

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування стосовно депутата Черкаської міської ради, який організував замовне вбивство заступника міського голови Черкас. До суду направлено обвинувальний висновок. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на термін до 15 років. Про це 31 березня повідомив прес-центр ДБР.

"Для реалізації вбивства депутат попросив свого знайомого допомогти і знайти виконавця. За це він пообіцяв 1500 доларів США. Замовник наполягав на тому, що вбивство має бути скоєно з особливою жорстокістю, наприклад, з використанням кислоти, а жертва обов'язково повинна страждати", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний передав посередникові частину завдатку, всього в сумі близько 500 доларів США, і обговорив з ним час і місце реалізації злочину, шляхи втечі і послідовність знищення доказів.

Депутат планував, що вбивство відбудеться під час його особистої зустрічі з потенційною жертвою. Оскільки в певний день вбивство не відбулося, депутат вирішив змінити попередній план і вимагав, щоб виконавець катував жертву, відрізав йому частини плоті і розчленував його тіло. За це він підвищив суму винагороди до 2500 доларів США.

"Під час подальшої спецоперації правоохоронці створили обстановку виконаного вбивства. Замовник злочину під час зустрічі зі знайомим отримав від нього телефон, на якому містилися фотографії нібито мертвої жертви", - повідомили в поліції.

Переконавшись у смерті заступника міського голови, депутат віддав ще 500 доларів США як оплату за вбивство і пообіцяв решту суми віддати пізніше. Після цього його відразу затримали.

Депутат звинувачується в закінченому замаху на організацію умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. 4 і п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення