У Чернігові 23-річна дівчина отримала довічний термін за вбивство родичів

 СЕГОДНЯ

У Чернігові 23-річна дівчина була засуджена до довічного ув'язнення за вбивство своїх дядька й тітки, яке сталося в квітні минулого року.

Як повідомили в прес-службі обласної прокуратури, відповідний вирок оголосила колегія суддів Деснянського районного суду.

Вбивство було скоєно в ніч на 27 квітня, на вулиці Мезенцева в Чернігові, в одній з багатоповерхівок – там знайшли тіла подружжя з численними ножовими пораненнями.

Пізніше за підозрою у скоєнні подвійного вбивства була затримана племінниця загиблого, якій на той момент було 22 роки – вона проживала з ним і його дружиною. Варто зазначити, що у дівчини теж були ножові поранення, і вона була взята під варту в лікарні.

Підозрювана тривалий час мовчала і не розповідала ніяких подробиць. В судовому засіданні вона частково визнала свою провину – за її версією, дядько напав на тітку, а вона намагалася її захистити.

Водночас згідно з даними попереднього розслідування, обвинувачена перебувала в стані алкогольного сп'яніння і ввечері, коли додому повернулися її дядько з тіткою, у них стався конфлікт, а потім вона завдала численні ножові поранення (по кілька десятків) спочатку своєму дядькові, а потім тітці.

"В ході тривалого судового розгляду прокурором надані докази, які безпосередньо досліджені судом. Колегія суддів визнала їх належними і допустимими, а також такими, що узгоджуються між собою і підтверджують вчинення особою інкримінованого злочину", – відзначили в прокуратурі.

У суді звинувачення наполягало на максимальному покаранні для підсудної – довічному ув'язненні.

"Таке покарання запропоновано прокурором, з огляду на обтяжуючі обставини, зокрема, вчинення злочину в стані алкогольного сп'яніння і щодо осіб, з якими обвинувачена перебувала в сімейних відносинах. На довічному позбавленні волі наполягали і родичі загиблих", – заявили в прес-службі.

Захисники засудженої повідомили, що оскаржуватимуть вирок, оскільки суд не врахував жодного аргументу на її користь.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення