У червні зросла кількість підірваних на Донбасі окупантів

 Depo

Російське окупаційне командування активізувало роботу з обладнання вогневих позицій вздовж лінії зіткнення і мінує місцевість забороненими протипіхотними мінами

Про це повідомляє головне управління розвідки МО України.

Повідомляється, що інженерні підрозділи "1 та 2 АК" російсько-окупаційних військ здійснюють мінування місцевості протипіхотними мінами російського виробництва, які заборонені міжнародним правом (Оттавською конвенцією 1999 року) і які становлять небезпеку для цивільного населення.

"Крім того, розширюються площі замінованих територій, внаслідок хаотичного їх мінування за вказівками командирів передових підрозділів противника з метою запобігання дезертирству підлеглих", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у зв'язку з цим, з початку червня значно зросла кількість випадків загибелі та каліцтва військовослужбовців російських окупаційних військ, які підірвались на власних мінно-вибухових загородженнях, встановлених в тилу їх підрозділів.

Раніше сапер 93-ї бригади розповів про нові міни, які використовують окупанти на Донбасі. Він зазначив, що з того боку вже давно немає аматорів, а працюють російські військові фахівці.

Крім того, українські військові розповіли про саморобні комбіновані вибухові пристрої з посібників російських розвідників, які окупанти розставляють для мирних жителів Донбасу, щоб влаштувати криваві провокації.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення