У Чорне море увійшов ракетний есмінець США – ЗМІ

 Тиждень

У понеділок, 6 червня, до акваторії Чорного моря увійшов ракетний есмінець ВМС США «Портер» (USS Porter DDG 78). Про це повідомили місцеві інформаційні портали, що публікують фотографії проходження корабля через Босфор.

Напередодні 6-й оперативний флот ВМС США повідомив, що «Портер» увійде в Чорне море 6 червня для проведення рутинних операцій в рамках планового походу».

Під час перебування, яке згідно з заявою 6-го оперативного флоту ВМС США, націлене на «зміцнення миру і стабільності», есмінець відвідає порти і проведе двосторонні навчання з кораблями чорноморських союзників по НАТО і країн-партнерів.

Очікується, що американський есмінець відвідає Одесу. Такий візит він здійснив у жовтні минулого року під час свого попереднього заходу в Чорне море.

Похід американського корабля, оснащеного системою протиракетної оборони «Іджіс» і 56 крилатими ракетами «Томагавк», здійснюється в рамках операції «Атлантична рішучість», покликаної демонструвати підтримку союзників США по НАТО на Балтиці і в Чорному морі на фоні української кризи.

«Портер» є одним із чотирьох американських есмінців ПРО, розміщених на постійній основі в Роті (Іспанія). Разом з наземною базою ПРО «Іджіс» в Румунії і зі споруджуваною базою ПРО в Польщі вони є складовою частиною програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

Після виникнення кризи в східних районах України в Чорному морі практично постійно перебувають кораблі ВМС США і інших нечорноморських країн НАТО.

Конвенція Монтре обмежує час перебування кораблів нечорноморських держав в акваторії Чорного моря 21 цілодобово.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення