У Чорнобильській зоні хочуть будувати електростанції

 СЕГОДНЯ

Міністерство екології та природних ресурсів України за станом на 28 лютого отримало 44 заявки на будівництво сонячних електростанцій в Чорнобильській зоні відчуження. Про це повідомив глава відомства Остап Семерак.

"Станом на сьогодні вже є 44 заявки і території, які наші колеги запросили – від 20 до 1000 гектарів під легалізацію сонячних електростанцій", – повідомив міністр.

Він також нагадав, що прийом заявок закінчиться 1 березня.

За словами Семерака, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) розгляне питання фінансування будівництва сонячних електростанцій в Чорнобильській зоні.

Нагадаємо, серед компаній, що бажають отримати дозвіл на установку сонячних панелей потужністю близько 2 ГВт, тобто 13 міжнародних інвесторів.

З іноземних інвесторів вже відомі китайські GCL System Integration Technology Co Ltd. і China National Complete Engineering Corp. Вони планують побудувати сонячні станції потужністю 1 ГВт в кілька стадій.

Також стало відомо, що в проекті зацікавлена німецька фірма, яка спеціалізується на будівництві станцій на основі відновлюваних джерел енергії. Вона подала заявку на установку в 500 МВт.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення