У Чорнобильській зоні пожежа спалахнула з новою силою (відео)

Ситуація із пожежею, яка спалахнула в Чорнобильській зоні відчуження, поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва, 5 квітня ускладнилася. Вогонь охопив вже 100 га, а в центрі пожежі радіація була вищою за норму. Про це написав в. о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, рятувальники продовжили боротися з пожежею.

"Ситуація складна. Вогонь поширився на 20 гектарів Чорнобильської зони, але загалом палає понад 100 гектарів", – написав Фірсов.

Він зазначив, що у центрі пожежі радіація вища за норму.

"Як бачите на відео, показники приладу становлять 2,3 за норми 0,14. Але така ситуація тільки в осередку пожежі", – підкреслив він.

Фірсов зауважив, що останнім часом досить часто трапляється, коли хтось підпалює траву, а потім полум'я перекидується ще й на дерева.

Водночас пресслужба ДСНС України на своєму сайті написала, що о 7:00 5 квітня відкритого вогню не було, тліли окремі осередки, радіаційний фон був у межах норми. Але пізніше ситуація змінилася.

"О 8:40 літак АН-32 (32) ДСНС вилетів із м. Ніжин до зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення для гасіння пожежі. О 9:53 до зони відчуження вилетів ще один літак АН-32 (31)", – зазначила пресслужба.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення