У Чорному морі зазнав лиха корабель національного флоту "Балта": всі подробиці (фото)

У Чорному морі поблизу острова Зміїний зазнало лиха судно розмагнічування ВМС України U-811 "Балта". Станом на 08.30 особовий склад, який не задіяно у заходах з боротьби за живучість, було доставлено у пункт постійної дислокації. Військовослужбовці почувають себе добре.

За даними ВМС ЗС України, судно втратило хід і мало затопленими є щонайменше два відсіки.

"У результаті різкого погіршення погодних умов виникла аварійна ситуація, внаслідок якої отримав пошкодження корабель національного флоту. Після оцінки обстановки було прийнято рішення про постановку корабля на якір з метою забезпечення проведення заходів боротьби за живучість", - повідомили у ВМС ЗС України.

Наразі здійснюється буксирування корабля до пункту базування Одеса.

"Додатково задіяно особовий склад аварійно-рятувального загону ВМС ЗС України, який знаходиться на кораблі та забезпечує проведення заходів з боротьби за живучість. Наразі здійснюється буксирування корабля до пункту базування Одеса у супроводженні кораблів і катерів Військово-Морських Сил ЗС України та казенного підприємства "Морська пошуково-рятувальна служба" Міністерства інфраструктури України", - повідомили у ВМС ЗС України.

Надзвичайна ситуація на борту судна виникла після 6 години ранку 13 жовтня, написав у Facebook народний депутат Михайло Забродський.

"Балта" є невеликим за головними розмірами судном: довжина менше 70 метрів, повна водотоннажність – 2086 тон. Головним завданням "Балти" за призначенням є проведення спеціальних заходів з метою зменшення власних магнітних полів бойових кораблів та суден забезпечення наших ВМС. Екіпаж судна становить 45 чоловік за штатом. У ВМС України це єдине судно такого призначення", - розповів Забродський.

Протягом учорашньої доби спроби застосування для спасіння "Балти" засобів ВМС України і Одеського морського порту не принесли очікуваного результату. Для рятування судна були задіяні морський буксир і патрульні катери. Учора ввечері до виходу в море на рятувальну операцію аврально був підготовлений СРК "Сімферополь", який проходить заводські ходові випробування в Одесі. Разом із екіпажем на борту "Сімферополя" знаходяться фахівці ПрАТ Завод "Кузня на Рибальському".

Проведення рятувальних дій значно ускладнювали метеоумови, адже море неспокійне. Швидкість вітру досягає 10 м/с. Висота хвиль – до 2 метрів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення