У Дніпрі 200 операторів call-центрів видурювали кошти у громадян

У Дніпрі припинено діяльність двох шахрайських call-центрів, через які зловмисники під виглядом працівників банків видурювали кошти у громадян. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури..

“Шахраї, використовуючи програми, що дублювали сайти відомих банківських установ, телефонували їх клієнтам та, вводячи останніх в оману, отримували відомості щодо їх банківських карток, після чого наявні на них грошові кошти списували на власні рахунки”, — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у злочинній схемі було задіяно понад 200 працівників-операторів, а самі call-центри мали близько 250 робочих місць, облаштованих необхідною оргтехнікою.

“Під час проведення обшуків у приміщеннях, розташованих у середмісті Дніпра, вилучено понад 150 одиниць комп’ютерної техніки, чорнові записи з прописаними інструкціями та алгоритмом дій при спілкуванні з клієнтами тощо. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Встановлюються причетні до злочину особи та загальна сума завданих збитків”, — додали в прокуратурі.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення