У Дніпрі банкіри поцупили 80 млн гривень

У Дніпрі судитимуть трьох посадовців комерційного банку за фактом розтрати 80 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

“Прокуратурою Дніпропетровської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох посадовців комерційного банку за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 366 КК України)”, — сказано у повідомленні.

За даними слідства, двоє заступників голови правління та заступник начальника одного з управлінь банку на підставі неправдивих офіційних документів уклали фіктивний кредитний договір з підконтрольним підприємством. Відповідно до угоди воно отримало від фінустанови кошти у сумі 80 млн гривень, проте борг позичальник не повернув. У подальшому банк через неплатоспроможність було ліквідовано Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, який став його правонаступником.

Санкціями статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення