У Дніпрі директор лікарні оголосила голодування

 Радио Свобода

У Дніпрі директор обласної реабілітаційної лікарні Інеса Шевченко у вівторок, 21 квітня, оголосила голодування, протестуючи проти другого етапу медреформи.

Медик повідомила, що голодування - акція протесту на підтримку лікарів з усієї України, яким після початку другого етапу реформи медичної галузі не будуть доплачувати зарплату.

"Через реформу, яка почалася з 1 квітня, лікарі країни залишаться без заробітної плати. Зараз, якщо лікарні виплатили аванс, то на заробітну плату, за дуже маленьким винятком, грошей немає. Для того, наприклад, щоб медики Дніпропетровської області до кінця року отримували зарплату, треба 1 мільярд 330 мільйонів державної субвенції, а нашому регіону виділили 300 мільйонів, тобто в 4,5 рази менше", - сказала Шевченко.

Про наміри оголосити голодування Інеса Шевченко написала 17 квітня на своїй сторінці в Facebook. Акція, яку вона почала 21 квітня, безстрокова, каже лікар. Вона також сподівається, що її протест підтримають колеги в Україні і за кордоном.

Другий етап медичної реформи почався 1 квітня. Він передбачає введення принципу "гроші йдуть за пацієнтом" в установах, що надають спеціалізовану медичну допомогу. За рахунок цього принципу, за розрахунком уряду, зарплати лікарів також повинні вирости.

Як повідомляли раніше, в Україні на коронавірус захворіло більше тисячі медиків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення