У Дніпрі люди вийшли з акцією проти оновлених тарифів

 СЕГОДНЯ

У Дніпрі кілька сотень людей вийшли на акцію протесту проти нових розцінок на комунальні послуги, які стали одними з найвищих в країні.

"Почистили самі жінки сніг, подивіться. Це двірник вже, скільки вже днів? Усі свята, це ми на 8-е березня самі чистили, так і не підметено. Загалом, будинок з усіх боків просто валиться", – кажуть мешканці однієї з 16-поверхівок.

За їх словами, комунальників в будинку не бачили давно, двірника у них немає, а ремонти мешканцям доводиться робити самостійно.

"Нічого не робили. 31 рік будинок стоїть, нам ще нічого ЖЕК не робив", – говорить Дніпрянка Марія Ярова.

При цьому платіжки від "Жилсервісу" городяни отримують регулярно, а тепер в них вказані ще й підвищені тарифи, які зросли в 2,5 рази. Тепер одна лише квартплата за трикімнатне житло становить майже 500 гривень.

"І ось ми хочемо, щоб відповів начальник ЖЕКу, за що 6.80 тариф?" – обурюються учасники протесту.

Перші платіжки з підвищеними тарифами мешканці Дніпра вже отримали, оплатили їх і вийшли на мітинг. Найбільше люди обурені тим, що змушені платити чималі гроші, хоча комунальних послуг не отримують.

"Те, що вони там пишуть – прибирання території, посипання прибудинкової території, потім обслуговування всіх водостічних труб, обслуговування підвалів, підвальних всіх стоків. Вони повинні робити ремонт на дахах. Все це самі люди роблять!" – заявила Дніпрянка Тетяна Дублянська.

Саме з цієї причини городяни і відмовляються платити збір.

У свою чергу, чиновники кажуть, що городяни самі винні, оскільки не створили ОСББ і не обрали керуючої компанії, хоча мали на це півтора року, а тому тепер змушені платити за новими тарифами.

"Не влаштовує якість роботи ЖЕКу, будь ласка, нехай створюють ОСББ або обирають собі керуючу компанію. Вони нічого не зробили, вони не захотіли. І зараз вони обурюються", – пояснює заступник мера Дніпра Михайло Лисенко.

У відповідь Дніпрянка Людмила Костюкова заявила: "Нехай ці будинки спочатку відремонтують, а потім передадуть у власність жителів. І тоді ми готові ці будинки підтримувати".

Тим часом, нові тарифи жителі міста будуть оскаржувати в суді. Також вони подали заяви в прокуратуру, щоб правоохоронці перевірили, наскільки обґрунтовані нові ціни.

Нагадаємо, до чергового підвищення комунальних тарифів готували і харків'ян - їм підвищать квартплату, хоча тариф на обслуговування будинків переглядали менше року тому (розцінки діють з 1 червня 2017-го).

Раніше ми писали, що в платіжках дніпрян з'явилася плата за обслуговування ліфтів та винагороду комунальному підприємству. Після цього суми зросли в кілька разів. Причому за користування підйомниками повинні платити навіть жителі будинків, де ліфти відсутні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення