У Дніпрі немовля загинуло через поліетиленовий пакет

У понеділок, 18 травня, в Дніпрі 6-місячна дитина подавилася поліетиленовим пакетом і загинула. Про це повідомила директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радія Шевченко.

Дитина знайшла пакет і потягнула його в рот, поліетилен перекрив їй верхні дихальні шляхи.

Медики швидкої допомоги 45 хвилин проводили серцево-легеневу реанімацію, але реанімаційні заходи не принесли результату, 6-місячний малюк помер.

"Якщо ви бачите людину в несвідомому стані, необхідно перевірити наявність у неї дихання за принципом "бачу, чую, відчуваю", попередньо закинувши голову і звільнивши дихальні шляху. При кількості вдихів - до 2 за 10 секунд, необхідно приступити до серцево-легеневої реанімації . При кількості вдихів - від 2 до 5, необхідно перевести людину в бічне стабільність. Орієнтуйтеся на вдихи, а не на пульс, оскільки пульсацію не завжди можна промацати, і в стресовій ситуації - сприйняти власну пульсацію в кінчиках пальців за пульсацію потерпілого. Швидку необхідно викликати, як тільки ви зрозуміли, що людина потребує допомоги ", - нагадує інструктор з надання першої допомоги "Медичного корпусу" Олексій Турчак.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення