У Дніпропетровській області викрили голову Служби автомобільних доріг, який привласнив понад 1 млн гривень

 Канал 112

В Дніпропетровській області був розкритий голова обласного управління Служби автомобільних доріг, який незаконно привласнив більше 1 мільйона гривень. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як вдалося встановити слідству, чиновник зловживав своїм службовим становищем і чинив тиск на підлеглих, змушуючи їх підписувати завідомо неправдиві документи.

"Між Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області та Державним підприємством було укладено договір про надання останніми послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного значення загального користування. При цьому вказаний посадовець, зловживаючи службовим становищем, здійснюючи тиск на своїх підлеглих, наказав останнім підписати завідомо неправдиві офіційні документи – акти виконаних робіт, достовірно знаючи, що зазначені у них роботи не виконувались взагалі," - повідомляє прокуратура.

Загальний збиток державі перевищив 1 млн гривень.

На даний момент чиновнику повідомили про підозру у ч. 5 ст. 191 КК України - привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем.

Крім нього, у кримінальному провадженні фігурують ще чотири людини - директор держпідприємства, його батько, який обійняв посаду заступника директора філії держпідприємства, племінниця заступника на посаді головного бухгалтера філії, а також наближений до них керівник філії. Їх спільними діями державі було завдано збитків на більш ніж 3 млн гривень

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення