У ДНК людей знайшли сліди загадкової істоти (відео)

Вчені Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі (США) знайшли в генофонді сучасних африканців сліди загадкового гомініда, який не належить до жодного з відомих предків людини.

Дослідники вважають, що таємничий предок відколовся від лінії предків людини ще до неандертальців. Вважається, що анатомічно сучасні люди виникли в Африці, і, як тільки Homo sapiens мігрували в Європу і Азію, вони почали схрещуватися з близькородинними видами, такими як неандертальці і денисовців. Таким чином, корінні жителі Західної Африки, наприклад, народи йоруба і менде, не володіють генами цих видів. Однак результати нового дослідження показують, що їх предки змішувалися з іншим близькоспоріднених видом.

Фахівці порівняли 405 сучасних геномів з популяцій йоруба і менде з геномами неандертальців і денисовців. Виявилося, що популяції в Західній Африці мають 2-19 відсотків ДНК невідомої істоти, що відноситься до гомінід. Результати підтверджуються кількома іншими дослідженнями, які показують, що в Африці між архаїчними людьми і людьми сучасного типу були багаторазові схрещування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення