У "ДНР" через нестачу кадрів, бойовики почали активно залучати дітей

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують активні обстріли, в тому числі артилерії, мінометів та бронетехніки. Крім того, відразу на декількох ділянках відзначається активізація рейдових та штурмових груп терористів, ведення розвідки щодо бойових порядків сил АТО. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук

На приморському напрямку дві доби поспіль противник застосовував 152-мм артилерійські системи . Вогонь вівся по передових позиціях сил АТО по рубежу Гнутово – Водяне – Широкіно, окремі удари наносилися по районамнам Бердянського, Лебединського та Талаковки.

Обстріли з боку бойовиків ведуться від Авдіївки до Леніно по всьому північно-західному «куту» зони АТО. Найбільш активно бойовики використовують стрілецьке озброєння, міномети (обох калібрів) та станкові гранатомети (АГС-17, 21 та СПГ-9М).

В районі Попасній бойовики вели вогонь з 82-мм мінометів (в основному - на схід Новозвановки). В районі Мар'їнки спостерігається активізація снайперських груп бойовиків .

В районі Станиці Луганської бойовики використовували стрілецьку зброю і підствольні гранатомети

В районі Березового – ЗУ-23-2 і 82-мм міномети, в районі Зайцево і Майорска, а також в районі південніше Луганського і Лозового – активні обстріли з великокаліберних кулеметів і гранатометів.

В районі Оленівки та Олександрівки йде перегрупування (або ротація) флангової групи російсько-терористичних військ. Відзначається переміщення вантажного автотранспорту і бронетехніки

В районі між Єнакієве та Горлівкою йде розгортання підрозділу ППО терористів – на даний момент перекинуто 3 одиниці зенітно-ракетних комплексів 9К35М «Стріла-10М», рухливий пункт розвідки і керування підрозділів ППО тактичної ланки ППРУ-1 «Овод-М-СВ», кілька армійських «Уралов».

«МГБ ДНР» почалося «відпрацювання» вузлових ж\д станцій і вантажних терміналів в окупованих районах, що контролюються «ДНР». Керівництво «МГБ» впевнене в існуванні «української розвідувально-диверсійної мережі» на основних транспортних вузлах. У службових приміщеннях проводяться обшуки на наявність вибухових пристроїв, ведуться допити цивільного персоналу.

Керівництво «ДНР» намагається вирішити проблему гострої нестачі підготовлених кадрів» . У зв'язку з цим керівництво «ДОСААФ ДНР» вводить «общереспубликанскую програму» зі стрілецької підготовки серед молоді (дівчата і юнаки у віці від 14 до 17 років). Програма включає теоретичну підготовку, вивчення ТТХ вогнепальної зброї, практичне навчання навичкам стрільби.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення