У ДНР готуються провокації з загибеллю мирного населення - Тимчук

 Facebook

Протягом останніх 2-х діб російсько-терористичні війська на Донбасі різко наростили активність, в ході обстрілів використовуючи ствольну артилерію та важку бронетехніку (танки). Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук.

"Загострення ситуації фіксувалося практично по всій лінії зіткнення. Крім того, бойовики продовжують вести активну розвідку переднього краю і бойових порядків сил АТО на тактичну глибину, активно використовуючи ДРГ і «малі» піхотні групи. Використовуючи 6 одиниц 122-мм гармат Д-30А та 4 одиниці танків, терористи активно вели обстріл з позицій північніше Ясиновського провулка і з позицій південніше Ясинуватської розв'язки. В ході обстрілу бойовики застосували танкову «карусель» (удари наносилися, в основному ОФ-снарядами) для обстрілу передових позицій сил АТО, також було випущено близько 60 снарядів калібру 122-мм. В районі Досвідченого, українськими військами була виявлена група піхоти противника до 12 чоловік, яка таємно проникла з боку селища Спартак у нейтральну зону і намагалася з близької дистанції обстріляти зі стрілецького озброєння та підствольних гранатометів передові позиції сил АТО. В результаті зіткнення терористи були змушені під прикриттям вогню АГС-17 і 82-мм мінометів відійти на вихідний рубіж.

Мар'їнка, Піски, Красногорівка – активні обстріл з стрілецького озброєння і великокаліберних кулеметів. Інтенсивне використання противником снайперських груп.

На південь від Донецька (район Новотроїцьке - Березевое, Гранітне) бойовики застосовували міномети, крім того, фіксувалося застосування ЗУ-23-2.

В районі Щастя, Станиця Луганська, в смузі Трьохізбенка - Сокільники бойовики намагалися невеликими піхотними вогневими групами обстрілювати зі стрілецької зброї, підствольних та станкових протипіхотних гранатометів передові позиції сил АТО.

У районі Луганської двічі фіксувалося застосування противником СПГ-9М, з боку позицій північний схід Нижнє Лозове противник відкривав вогонь з мінометів (в основному 82-мм, також зафіксовано кілька ударів з 120-мм).

Триває поповнення живою силою підрозділів «2-го АК ЛНР» на ділянці від Жолобка до виступу в районі Щастя-Станиця Луганська, зазначається ротація бойовиків в районі Кримське (прибуло нове підрозділ до 100 чоловік).

Бойовики активно поповнюють запаси боєприпасів у Горлівці та підрозділів в Петровському районі Донецька.

Відзначається наявність двох танкових рот на замаскованих позиціях - в районі на південний схід Яковлевки і в районі Путиловки (Донецьк).

В районі на схід і південний схід Ясинуватій зафіксовано наявність артсистем бойовиків калібру 122-мм і 152-мм (в основному Д-30А і «Мста-Б») - 3-х батарейний дивізіон змішаного складу, а також як мінімум 6 одиниць 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» в районі Яковлівка - Мінеральне.

В районі Донецька зафіксоване перекидання самохідної артилерії і броньованої техніки бойовиків на територію заводу «Точмаш», -повідомив Дмитро Тимчук.

За словами Тимчука, серед командирів підрозділів "ДНР", що займають позиції на південь від Донецька, поширюється інформація про підготовку з боку України певних провокацій, пов'язаних з масовою загибеллю людей. Також у відповідних джерелах фігурує якийсь «літак без розпізнавальних знаків», за допомогою якого ВСУ нібито застосують хімічну зброю, а також вказується на активізацію радіотехнічної розвідки з боку українських військ. Не виключено, що за допомогою поширення подібної інформації готуються провокації з загибеллю мирного населення для подальшого звинувачення ЗСУ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення