У Донецькій області на хабарі затримали заступника мера (фото)

Заступник міського голови одного з міст Донецької області вимагав неправомірну вигоду в розмірі 2 тисяч доларів. Вимагача затримали на гарячому, повідомляє регіональне управління Нацполіції в четвер, 18 березня.

"Вчора, 17 березня, заступник міського голови одного з міст області був затриманий у службовому кабінеті на виконання п.2 ч.1 ст.208 Кримінального процесуального кодексу України за одержання неправомірної вигоди", - ідеться в повідомленні.

Представник влади вимагав від місцевого жителя 2 тисячі доларів, а натомість обіцяв укладення договору на право користування двома земельними ділянками. В Офісі генпрокурора уточнили, що хабар вимагали в жителя Маріуполя.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення