У Донецькій області поліція розкрила вбивство військового

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) відносно жителя Кіровоградської області, який підозрюється у вбивстві українського військовослужбовця, який зник у квітні 2016 у Торецка (Донецька обл.).

Як повідомляє відділ комунікації ГУ Національної поліції в Донецькій області, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Цьому передувало півтора місяця оперативної роботи, яку організували працівники управління кримінальної поліції ГУНП в Донецькій області.

4 травня цього року на околиці с. Розівка Ясинуватського району жителі знайшли тіло невідомого чоловіка, одягненого у військову одяг з важкими травмами голови. Труп був втоплений в невеликому водоймищі поблизу свердловини, звідки місцеві брали воду. Поліцейським довелося викачувати воду, щоб провести ретельний огляд місця виявлення тіла і не пропустити важливих деталей і зачіпок. Серед місцевих вбитого ніхто не впізнав.

"Наступні кілька днів оперативники намагалися ідентифікувати його особу та опитували жителів селищ в радіусі 50 км. Одночасно відпрацьовувалися списки зниклих безвісти, в тому числі — військовослужбовців усіх підрозділів, розташованих у Ясинуватському районі", — інформує відділ комунікації щодо хронології подій.

Оперативникам вдалося встановити особу загиблого — ним виявився 43-річний військовослужбовець з Хмельницької області, який зник у квітні цього року в районі Торецька. В ході комплексу оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили та затримали підозрюваного у вбивстві. Він — 30-річний раніше судимий житель Кіровоградської області. Чоловік зізнався, що в ході конфлікту з військовим побив його, а потім ще живого вивіз за 40 км від місця скоєння злочину в багажнику автомобіля "ВАЗ". Там зловмисник добив свою жертву палицею і залишив на околиці Розовки в ямі з водою. Санкція статті відкритого виробництва передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення