У Донецьку бойовики під час пошуку "українських шпигунів" застрелили 4 людини

 Facebook

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська на Донбасі демонстрували активність на багатьох ділянках уздовж лінії розмежування, переважно на Донецькому і Маріупольському напрямках. Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук.

В ході обстрілу бойовиками активно використовувалося стрілецьке озброєння, гранатомети, 82-мм і 120-мм міномети, озброєння ББМ. Використання танків і ствольної артилерії не фіксувалося.

" У «промзоні» Авдіївки бойовики вели вогонь з 120-мм мінометів з позицій південний схід Ясинуватської розв'язки, а також з великокаліберних кулеметів і з АГС-17 - з боку висоти 251.2. Також кулемети і гранатомети використовувалися терористами в районі повітряного ствола шахти «Бутівка». В районі н. п. Піски бойовики вели обстріл з 82-мм автоматичних мінометів 2Б9 «Волошка» з боку приватного сектора, південніше «Вольво-центру» та ДАП-а. Також на даній ділянці фіксувалися спроби виходу на нейтральну смугу дрібних піхотних груп противника для обстрілу передових НП сил АТО (у всіх випадках були зустрінуті масованим вогнем стрілецької і відійшли на вихідні позиції).

В районі Докучаєвська передовий опорний пункт сил АТО південний схід Новотроїцька був обстріляний з озброєння бронетехніки – вела вогонь БМП-2 бойовиків з замаскованої позиції. Також з озброєння ББМ терористи вели вогонь в районі н. п. Луганське (вогонь вівся неприцельно). Слідом за «полюванням» на міфічних «снайперів НАТО» в «ДНР» проводиться інформаційна кампанія щодо «американських БПЛА». При цьому в середовищі бойовиків поширюються чутки, що дані БПЛА забезпечені розпилювачами якогось секретного вірусу, виведеного в лабораторіях армії США. Характерно, що слідом за підрозділами терористів «ДНР», подібні чутки активно поширюються і серед місцевого населення в прифронтових районах окупованій території – в «МГБ ДНР» надходять звернення від громадян з повідомленнями про подібні БПЛА (крім «секретного вірусу», у заявах також активно фігурує інформація про "розпорошування" збудника сифілісу)"-розповів Дмитро Тимчук.

За словами Тимчука, керівництво «ДНР» підвело підсумки проведеної в березні в Донецьку операції «Нічне місто» з пошуку та знешкодження «українських шпигунів». За підсумками операції під час комендантської години бойовиками були застрелені 4 місцевих жителів (у т. ч. одна жінка) – всі вони були визнані «агентами СБУ і Правого сектору». Результати операції були визнані успішними, прийнято рішення про проведення подібних операцій в ряді інших населених пунктів – Макіївці, Горлівці та ін. Також протягом 2-х останніх діб РФ «ДНР» через Іловайськ прибуло близько 430 тонн дизельного палива, до 10 одиниць автомобільної техніки, 12 одиниць танків і 18 одиниць іншої броньованої техніки. В Дебальцево проведено розвантаження прибулих з Росії 5-і вагонів з боєприпасами. Для потреб «ЛНР» Краснодон прибуло 2 цистерни з бензином.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення