У Донецьку область перекидають велику кількість російських найманців - Тимчук

 Facebook

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська на Донбасі, крім інших озброєнь, як мінімум тричі використовували для обстрілу позицій сил АТО і цивільних об'єктів ствольну артилерію (два рази - 152-мм, і один раз – 122-мм). Про це повідомив координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук.

" Також зафіксовано 3 випадки, коли терористи вели вогонь з штатного озброєння ББМ (БМП-2). На кількох дільницях безпосередньо на передовій продовжують фіксуватися танки і 120-мм міномети бойовиків. В районі Авдіївки бойовики продовжують активні обстріли позицій українських військ . По позиціям українських військ в районі Зайцево-Жованка бойовики вели обстріл з 152-мм артилерії , а також з 120-мм мінометів. Вогонь вівся з позицій південно-західніше Гольмовского і району південніше станції Терриконная. Також 152-мм артилерія була використана бойовиками в районі Дослідне. З 122-мм гармат були обстріляні позиції сил АТО між Піски і Водяне. Присутність танків терористів фіксується відразу на декількох ділянках. Зокрема, в районі Яковлівка, Крута Балка, Путилівка (Донецьк), Петрівський район (Донецьк), околиці Докучаєвська, північна частина Горлівки та ряд інших. Продовжується активізація ДРГ бойовиків, найбільша активність - вздовж р. Сіверський Донець, зокрема, в районах переправ. В «1-м АК ДНР» посиленими темпами проводиться доукомплектування батальйонів особовим складом (прибувають з РФ найманці) і бойовою технікою . Також "командуванням 1-го АК" прийняло рішення звести всі танки, які раніше діяли у складі окремих бронегрупп і піхотних формувань терористів, в окремі танкові батальйони мотострілкових бригад, розглядається питання про формування окремої танкової бригади (або переформування в таку однієї з наявних мотострілкових бригад). У Кіровське (Донецька область) через Шахтарськ з РФ перекидаються великі формування російських найманців. Загальна кількість бойовиків досягає 1 тис. Згідно з даними «МГБ ДНР», останнім часом почастішали факти вбивств мирного населення бойовиками – в основному, на побутовому грунті, у стані алкогольного сп'яніння",- написав Дмитро Тимчук.

За словами Тимчука, на території «ДНР» спостерігається зростання соціальної напруги серед працівників промислових підприємств через хронічні невиплати заробітної плати. Тільки на підприємстві «Орджонікідзевугілля» (Єнакієве) та шахті «Вуглегірська» (Вуглегірськ) заборгованість по зарплаті становить 119 млн. руб. У Докучаєвську на ВАТ «ДФДК» (Докучаєвський флюсодоломітний комбінат) планується скорочення 600 робочих місць. У Донецьку 27 підприємств або повністю зупинили, або істотно скоротили свою діяльність, що призвело до значного скорочення робочих місць (зокрема, філія Центральна збагачувальна фабрика «Чумаківська», ВАТ «Енергоімпекс», ВАТ «ПО ТК - Донбас», Донецька картонно паперова фабрика ТОВ «Донецьк-Вторма», ТОВ «Деревообробний комбінат Агатіс» та ін)

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення