У Донецьку область прибули кадрові військовослужбовці РФ, які замінили керівництво бандформувань - Тимчук

 Facebook

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують активно обстрілювати позиції сил АТО і цивільні об'єкти, використовуючи стрілецьке озброєння, ручні й станкові гранатомети, зенітні установки ЗУ 23-2, озброєння бронетехніки, міномети 82-мм і 120-мм, за останню добу в одному випадку був застосований ПТРК. Про це на своїй сторінці у Фейсбук розповів координатор групи Інформаційний Спротив Дмитро Тимчук.

"Піхотні групи бойовиків, зблизившись з позиціями українських військ, двічі провокували боєві зіткнення з передовими підрозділами сил АТО.

Основна активність підрозділів російсько-терористичних військ фіксується на ділянці від Мар'їнки до північних околиць Горлівки (Красногровка, Мар'їнка, ДАП, Піски, Авдіївка, Новгородське, Дослідне, Шуми), а також на Артемівському напрямку. У районі н.п.Пескі (у бік Невельського і недобудованого шляхопроводу) бойовики активно застосовували міномети 82-мм і ЗУ-23-2, а також ББМ (3 одиниці БМП з замаскованих позицій)",- розповів Тимчук

За його словами, зенітні установки бойовики використовують для різкого нарощування щільності вогню по позиціях сил АТО. На флангах Світлодарського плацдарму на Артемівському напрямку бойовики в ході активних обстрілів намагаються виявити конфігурацію лінії оборони і вогневі точки сил АТО. Відразу на декільках ділянках спостерігається поява великої кількості груп снайперів бойовиків, з самим різним рівнем підготовки - від недосвідчених до професіоналів, останні в основному - з числа військовослужбовців ЗС РФ. Те ж стосується груп саперів терористів - на ряді ділянок продовжують фіксуватися самопідриви при мінування місцевості бойовиками. Також терористи продовжують здійснювати розвідку переднього краю сил АТО, диверсії, активне мінування місцевості. Відзначається поява на деяких ділянках в першій лінії бойовиків російських комплексів наземної розвідки ПСНР-8 "Кредо-М1" . Подібні комплекси зафіксовані на південь від Донецька у районі Гранітного і в районі Саханка. Комплекси обслуговують військовослужбовці ЗС РФ, «замасковані» під місцевих терористів.

"У Київському районі Донецька бойовики зосереджують сили і засоби - за останню добу до зосереджених підрозділів перекинуто близько двох рот - 220-240 чол. Також в даному районі фіксується до 2-х десятків ББМ і 6 танків. У проміжок між Хомутівським степом і Новоазовська перекидається зведена тактична група бойовиків - 240-260 чол, при 22 одиниць ББМ і 11 вантажних автомобілях, також в даний район перекинуто до 10 танків з числа відведених з району н.п.Безименное.

У районі «Лутугинський таборів», куди бойовики раніше посилено стаскивали артилерію з «північної ділянки» створений «артилерійський резерв» терористів на Луганському напрямку - 18 од. 122-мм і 152-мм САУ 2С1 і 2С3 відповідно, не менше 14 установок БМ-21 122-мм РСЗВ «Град», 24 од. 122-мм гаубиць Д-30 і 152-мм гаубиць «Мста-Б».

Артилерія зібрана в декількох місцях і у разі потреби може оперативно перекидатися в потрібний район. За попередніми відомостями, зі складу даного «резерву» вже розпочато перекидання невеликими групами (по 3-4 знаряддя) в район на схід Луганська та у бік Алчевська",-повідмив Дмитро Тимчук.

За свідченям експерта, «МГБ ЛНР» почало чергову хвилю «мобілізації» до своїх лав колишніх українських військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, які проживають на окупованій території Луганської області. Офіційна причина «мобілізації» - необхідність посилення боротьби зі злочинністю в «республіці».

У Шахтарський район Донецької області прибули кадрові військовослужбовці РФ, які замінили керівництво бандформувань «ДНР», що дислокуються в даному районі. Російські військовослужбовці почали здійснювати жорсткий контроль за дисципліною в підрозділах: строго заборонено вживання спиртних напоїв бойовиками і самовільне залишення місця дислокації.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення