У двигуні Ту-154 виявили несправності

 СЕГОДНЯ

Експерти з розслідування причин падіння Ту-154 вивчають фрагменти літака, які рятувальники підняли на поверхню. Фахівців спантеличили пошкодження лопаток турбіни двигуна

Ця деталь, як зазначає видання, відкидає версію попадання до турбіну птаха, з іншого боку, вказує на те, що, можливо, перед польотом двигун був несправний.

Крім того, після попереднього вивчення виявленого в морі правого крила Ту-154 фахівці встановили, що закрилок на одному крилі був випущений, проте поки що незрозуміло, яку команду він тоді виконував – на зліт чи зниження.

Джерело в Мінтрансі РФ також припустив, що причиною згинів на лопатках турбіни могла бути втома металу в деталях двигуна – літаку, що розбився, було 33 роки.

"Не можна виключати, що під час ремонту Ту-154 на "Авіакорі" могли використовуватися контрафактні деталі. В результаті чого лопаті двигуна і не витримали навантаження", – додає авіаційний експерт Сергій Крутоусов.

Як повідомлялося, Ту-154 Міноборони Росії зазнав аварії вранці 25 грудня незабаром після вильоту з Сочі, де він приземлявся для дозаправки. Літак прямував до Латакії (Сирія).

В результаті катастрофи загинули всі 92 особи, які перебували на борту: вісім членів екіпажу та 84 пасажири – ансамбль імені Александрова на чолі з художнім керівником Валерієм Халіловим, журналісти трьох телеканалів, представник благодійної організації, військовослужбовці і чиновники.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення