У Facebook назвали причину глобального збою

У Facebook назвали причину глобального збою. Команда інженерів пояснила збій у роботі соцмережі помилкою персоналу.

"Конфігураційні зміни в магістральних маршрутизаторах, які відповідають за координацію мережевого трафіку між нашими центрами обробки даних, привели до проблем, які перервали зв'язок. Цей збій в мережевому трафіку викликав каскадну реакцію на спосіб зв'язку наших центрів обробки даних, що призвело до того, що наші служби перестали працювати", - йдеться у повідомленні.

При цьому, як пишуть ЗМІ, причиною соціального блекауту могла стати елементарна помилка персоналу - нібито співробітник Facebook випадково видалив великі ділянки коду, який тримає сайт в Інтернеті.

New York Times також повідомила, що фахівцям Facebook довелося використовувати болгарку, щоб дістатися до серверів. Але пізніше цю інформацію підчистили.

Деякі експерти також пов'язують збій зі скандалом - у неділю колишня співробітниця Facebook Френсіс Хауген в інтерв'ю телекомпанії CBS заявила, що заради збільшення свого прибутку компанія нехтує безпекою людей - дозволяє публікувати дезінформацію і розпалюють ненависть у коментарях:

"У Facebook зрозуміли, що, якщо вони налаштують алгоритми в сторону безпеки, люди будуть проводити менше часу на сайті, будуть бачити менше реклами, в результаті компанія буде менше заробляти".

Після збою в Facebook запевнили, що витоку даних не було, незважаючи на повідомлення про продаж в даркнеті бази з інформацією про 1,5 млрд користувачів. В "Твіттері" представники компанії вибачилися і написали: "Спасибі, що терпите нас".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення