У Фірташа в Лондоні знайшли два будинки вартістю 110 млн фунтів

 Лівий берег

Український бізнесмен Дмитро Фірташ став власником колишньої станції лондонського метро Brompton Road, за яку він заплатив 53 млн фунтів стерлінгів, а також розташованого неподалік будинку за 60 млн фунтів. Крім того, неподалік знаходиться квартира, де в списку телефонних абонентів числиться Лада Фірташ, дружина олігарха.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми".

Будинок на Cottage Place, 8 був куплений в кінці 2012 року, квартира - на початку 2013 року, а колишня станція метро - на початку 2014 року.

Про те, що Brompton Road купив український мільярдер, писала ще в листопаді 2013 року британська газета Daily Mail.

За її інформацією, українцю вдалося перебити ставку королівської сім'ї Катару. Повідомлялося, що він планував переробити будинок в житловий будинок.

Станція метро Brompton Road відкрилася в районі Кенсингтон в 1906 році. Проте в 1934 році з-за низького пасажиропотоку її вирішили закрити, а через чотири роки будівля з усіма підземними комунікаціями, крім платформ і шляхів, які досі залишаються у власності метрополітену, набуло Міноборони.

Під час війни в Brompton Road розміщувалася штаб-квартира Першої дивізії протиповітряної оборони. Потім будинок служив гуртожитком для кадетів.

Нагадаємо, українські олігархи вже не вперше купують дорогу нерухомість у Лондоні. У 2011 році Рінат Ахметов придбав пентхаус в Гайд-Парку вартістю понад 130 млн фунтів.

Співвласник групи "Приват" Геннадій Боголюбов в 2010 році придбав офісну будівлю в Лондоні на Трафальгарській площі за 173 млн фунтів стерлінгів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення