У Франції почався суд над Марін Ле Пен

 ТАСС

У французькому місті Ліон розпочався судовий процес над лідером партії Національний фронт Марін Ле Пен. Політик звинувачується в "підбурюванні до дискримінації, насильства і ненависті відносно групи осіб на підставі їх належності до певної релігії".

Приводом для розглядів послужили заяви Ле Пен під час передвиборчого мітингу в Ліоні в грудні 2010 року, коли вона вела боротьбу за посаду лідера своєї партії. Виступаючи перед прихильниками, політик піддала критиці практику масових вуличних молитов, які скоюють у французьких містах прихильники ісламу. Як вона тоді заявила, йдеться "про окупацію території".

"Звичайно, ні танків, немає солдатів, але це все ж окупація, і вона тисне на жителів", - сказала Марін Ле Пен під оплески присутніх.

Ці вислови викликали тоді хвилю гострої критики з боку представників як лівих, так і правих партій. На тлі скандалу Ле Пен як депутат Європарламенту була тимчасово позбавлена недоторканності, а низка громадських організацій подали на неї до суду із звинуваченнями в розпалюванні міжрасової ворожнечі та дискримінації. Перший позов, однак, не був задоволений за відсутністю складу кримінального злочину.

Судове виробництво за нинішнім справі було відкрито в 2012 році також після скарги з боку однієї з громадських асоціацій. На слухання в суд Ліона Ле Пен, ведуча зараз виборчу кампанію перед грудневими регіональними виборами, прибула особисто.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення