У Франції тисячі літрів вина затопили вулицю міста Сен

 ТСН

У містечку Сет, що поблизу Марселя у Франції, посеред ночі з місцевої виноробні вино витекло з п'яти величезних бочок.

Вулицю затопило 20-50 тисячами літрів спирного, яке залило саму виноробню, підвали сусідніх будинків, а також була небезпека, що затопить і підземну автомобільну парковку. На виклик одразу ж приїхали поліцейські і пожежники, які й відкачали з вулиці вино.

Телеканал France 3 вказує на те, що це була диверсія. Охоронець виноробні розповів, що посеред ночі на підприємство увірвалися близько двох десятків молодих людей у балаклаві і почали розбивати обладнання і бочки.

Відповідальність за винний погром на себе взяв Регіональний комітет виноградарського руху (CRAV). Його активісти проводять подібні акції в знак протесту проти закупівлі Францією вина з Іспанії, яке в два рази дешевше, ніж французьке. Такими погромами вони хочуть привернути увагу влади до проблеми і врятувати виноробну галузь Франції.

100 літрів іспанського напою коштують від 30 до 40 євро, а ціни на вино із Франції становлять 70-80 євро. Це не перша акція CRAV.

20 липня її представники пограбували сховище одного з французьких винних виробників. А в квітні близько сотні французьких виноградарів розлили вміст автоцистерн з вином з Іспанії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення