У Франції ув’язнений взяв у заручники медсестру

 СЕГОДНЯ

Медсестра, взята в заручники ув’язненим у в'язниці міста Салон-де-Прованс на південному сході Франції, звільнена. Про це повідомило в понеділок міністерство юстиції республіки.

Злочинець утримував заручницю більше трьох годин. В результаті переговорів, які з ним вели співробітники правоохоронних органів, зловмисник здався офіцерам поліції. За словами представника міністерства, в результаті інциденту медсестра не постраждала.

Раніше в понеділок близько 15:30 за паризьким часом ув’язнений в'язниці Салон-де-Прованс захопив у заручники медичну сестру психіатричного відділення. У зв'язку зі сформованою ситуацією був створений кризовий штаб. Злочинець погрожував заручниці саморобною зброєю.

За відомостями міністерства юстиції, "загарбник відбуває покарання за злочини, не пов'язані з тероризмом". За інформацією джерел, зловмисник був засуджений кілька разів на тривалий термін за застосування насильства.

Цей інцидент стався, незважаючи на підвищені заходи безпеки, вжиті у французьких місцях позбавлення волі після зухвалої втечі з в'язниці в департаменті Сена і Марна. Грабіжник-рецидивіст Редуан Фаїд, який відбував 25-річний термін ув'язнення, втік за допомогою декількох поплічників 1 липня. Для втечі він скористався вертольотом. Пошуки злочинця ведуться вже протягом цілого місяця, але не принесли результату.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення