У Франції відбулися зіткнення протестувальників із поліцією

 BBC

Французька поліція застосувала сльозогінний газ і шумові гранати для розгону акції протесту проти реформи трудового законодавства, передає Русская служба Би-би-си.

В акції протесту взяли участь близько 13-ти тисяч осіб.

Більшість учасників мирно пройшли вулицями Парижа, скандуючи гасла, однак невеликі групи протестувальників почали кидати "коктейлі Молотова" та інші предмети у поліцейських.

За даними Франс Прес, у результаті зіткнень постраждали щонайменше 12 осіб - четверо протестувальників і вісім поліцейських. Більше 10-ти осіб затримано.

Як зазначають ЗМІ, це 14-та акція протесту проти трудової реформи за шість місяців. Майже всі попередні демонстрації також закінчувалися насильством і заворушеннями. Поки що зусилля протестувальників ні до чого не привели.

Влада Франції в липні прийняла реформу трудового законодавства без голосування у парламенті.

Реформа трудового законодавства, розроблена міністром праці Міріам ель-Хомрі, призвела до бурхливих протестів у Парижі та інших французьких містах, а також масштабних страйків. Учасники вуличних акцій трощили вітрини магазинів і припарковані біля тротуарів машини, кидали в поліцейських пляшки, а правоохоронці у відповідь застосовували сльозогінний газ. Рейтинг схвалення президента в останні місяці впав до рекордно низьких позначок на тлі обговорення законопроекту.

Теги: Франция, фото, реформы, столкновение, репортаж.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення