У Франції з друга-олігарха Путіна зняли звинувачення і повернули паспорт

 СЕГОДНЯ

Російський мільярдер і сенатор Сулейман Керімов, якого вважають близьким до президента РФ Володимира Путіна, після зняття з нього у Франції звинувачень у фінансових правопорушеннях отримав назад свій паспорт і зміг повернутися до Росії. Про це повідомили в підрозділі російського генконсульства в Марселі, передає ТАСС.

"У четвер (28 червня) пройшло судове засідання, на якому були зняті всі звинувачення щодо Керімова. У п'ятницю (29 червня) пану Керімову повернули паспорт, і він повернувся до Росії", – повідомили в канцелярії РФ, яка надавала консульську підтримку російському сенатору з моменту його затримання в аеропорту Ніцци в листопаді минулого року.

Як відзначили в диппредставництві, тепер Керімов, який з кінця минулого року перебував у Франції під суворою підпискою про невиїзд, зможе знову вільно переміщатися Європою. "Так, він зможе повертатися до Франції, їздити по країнах Шенгену", – підтвердили в канцелярії РФ в Вільфранш.

Керімов був затриманий французькою поліцією в аеропорту Ніцци в ніч на 21 листопада минулого року за підозрою в незаконних оборудках при покупці нерухомості у Франції. Відразу після надходження інформації про події на місце виїхали співробітники генконсульства РФ.

Наступного дня парламентарію були пред'явлені звинувачення за статтею "Відмивання грошей з ухиленням від сплати податків". При цьому суд Ніцци після слухання ухвалив відпустити сенатора на свободу під заставу в 5 млн євро з обмеженням свободи переміщень. Відтоді Керімов був зобов'язаний регулярно відмічатися в одній з місцевих поліцейських дільниць.

Потім справу було передано судді-слідчому, всі дії якого захищені таємницею слідства. У січні Керімов отримав дозвіл від судді-слідчого здійснити коротку триденну поїздку до Росії, щоб відвідати близького родича, в подальшому він отримав ще кілька таких дозволів. Під час одієї з поїздок в РФ у олігарха здало серце

28 червня суд міста Екс-ан-Прованс зняв всі звинувачення з російського політика і підприємця.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення