У футболі змінюються правила гри: за лайку на полі будуть бити штрафні

Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) опублікувала список змін в правилах гри у футбол, які будуть діяти, починаючи з сезону-2016/17. Практично у кожен з аспектів гри внесені незначні зміни чи уточнення. Ось найяскравіші пропозиції щодо змін:

Правило 3. Гравці.

Суддя матчу може видалити гравця ще до початку матчу (починаючи з моменту передматчевій інспекції поля). У разі якщо це відбувається до подачі офіційної заявки, то гравець не зможе взяти участь у матчі. Якщо це відбувається після подачі офіційної заявки, але до початку матчу, то гравець повинен бути замінений, а кількість замін, доступних команді, при цьому не зменшується

Правило 11. Офсайд

Положення рук гравців (включаючи голкіперів) не враховується при визначенні офсайду

Правило 12. Порушення

- Не кожне торкання м'яча рукою повинно каратися жовтою карткою. Тільки гра рукою, яка призвела до зупинки потенційно результативної атаки, повинна бути покарана жовтою карткою.

- Удар суперника в голову, зроблений не під час боротьби за м'яч, карається червоною карткою, крім випадків, коли контакт був мінімальним.

- Образи на адресу запасних, представників команд та суддівської бригади тепер караються прямим штрафним ударом.

- Порушення, зроблені за межами поля в ході гри, караються прямим штрафним ударом з лицьової лінії. Якщо гравець припустився порушення за лицьовою лінією своєї штрафної площі, то суддя повинен призначити пенальті.

- Ненавмисні порушення у штрафному, які призвели до позбавлення можливості забити гол, караються жовтою карткою, а не видаленням

Правило 16. Удар від воріт

- М'яч повинен бути нерухомий (поточні правила цього не потребують).

- Гравець суперника, що знаходиться в штрафній площі при ударі від воріт, не може торкатися м'яча до того, як його торкнеться гравець команди, вибиваючої м'яч.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення