У Гаазі судять ватажка бойовиків за руйнування Тімбукту

 Дзеркало тижня

Перед Міжнародним кримінальним судом в Гаазі постав Ахмад Аль-Махді Аль-Факи, член терористичного угрупування "Ансар ад-Дін" ("Захисники релігії"), який підозрюється руйнуванні дев'яти гробниць і мечеті Сіді Яхья, побудованої в середині XV століття стародавньому місті Тімбукту.


Міжнародному правосуддю Аль-Факи був переданий владою Нігера згідно за ордером на арешт, виданим 18 вересня. Він звинувачується у військових злочинах – у скоєнні навмисних нападів у липні 2012 року на історичні та релігійні будівлі в Тімбукту. Зокрема, його підозрюють в руйнуванні дев'яти гробниць і мечеті Сіді Яхья, побудованої в середині XV століття.


У Малі кілька міст сильно постраждали від військового путчу в березні 2012 року. Тоді владу в країні спробували взяти в свої руки ісламісти і повстанці-туареги. Введені в країну французькі війська завдали поразки повстанцям. Читайте також: Повстанці-туареги оточили малійські війська в Тімбукту Стародавнє місто Тімбукту, вірніше, його глиняні споруди і знаменита бібліотека, були внесені в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У 2012 році туареги захопили місто, куди пізніше увійшли і ісламісти "Ансар ад-Дін", які знищили більшу частину історичних пам'яток і спалили бібліотеку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення