У Генпрокуратурі пояснили, чому не можуть повернути в Україну вкрадені екс-посадовцями гроші

 BBC

Слідчі органи в Україні не дійшли до тієї стадії розслідування, щоб повернути активи, викрадені колишніми посадовцями, які обіймали посади за часів екс-президента Віктора Януковича. Про це заступник генерального прокурора України Віталій Касько сказав в інтерв’ю BBC-Україна.

Представник Генеральної прокуратури вважає, що на цьому етапі важко казати, чи продовжить Європейський Союз санкції на наступний рік щодо всіх 18 високопосадовців або ж декого з них, тому що в ЄС ще триває дискусія з цього приводу.

«Може бути ухвалене політичне рішення про продовження санкцій ЄС в цілому чи частково. Якщо так станеться, то це вже буде аванс в кубі для українських правоохоронних органів», — заявив Касько.

У зв’язку з цим він наголосив: «Чесно кажучи, на сьогодні слідчі органи не дійшли до тієї стадії розслідування, щоб активи найближчим часом повернули».

Також Касько повідомив, що провадження проти колишніх високопосадовців, прізвища яких внесено до санкційного списку, надалі розслідує Головне слідче управління Генпрокуратури.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення