У гуртожитках Київщини різко зросла кількість хворих на COVID

У 13 мешканців пансіонату для людей похилого віку села Зазим'я Броварського району попередньо підтвердили коронавірус, повідомив т.в.о. голови Київської ОДА Василь Володін на брифінгу.

Також в ОДА розповіли про ситуацію в гуртожитку міста Вишневе, вулиця Просвіти 5.

"Проведено 241 ПЛР-тест, виявили 80 позитивних результатів. Захворіли 78 жителів і двоє співробітників. Двоє з них померли. На стаціонарному лікуванні - п'ятеро. У 8 жителів - легкий перебіг хвороби, у решти - коронавірус проходить безсимптомно. У гуртожитку продовжує працювати санітарно-контрольний пункт", - зазначив Володін.

Що стосується спалаху коронавірусу в гуртожитку в селі Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району, зараз там знаходиться 152 особи, отримано 70 результатів ПЛР-тестів, з них позитивні 13.

"У лікарні одна людина. Решта на самоізоляції в окремому блоці, їх стан задовільний. Забір матеріалу для ПЛР дослідження триває. Працює санітарно-контрольний пункт", - сказав чиновник.

В.о. голови ОДА також розповів про ситуацію в гуртожитку ГУОЗ Професійний ліцей в місті Українка, вулиця Юності, 17.

"Це 5-поверхова будівля, точну кількість жителів наразі встановлюють. Захворіла мешканка цього гуртожитку, медпрацівниця Обухівського райцентру первинної медико-санітарної допомоги, де була обстежена як контактна особа. Зараз вона на самоізоляції в окремій квартирі. Симптомів захворювання немає", - зазначив Володін.

Напередодні в гуртожитку оперативно провели заходи дезінфекції. Жителів попередили про необхідність самоізоляції. Розпочато забір мазків на ПЛР у контактних осіб. Ні в кого з них клінічних проявів коронавірусу і хвороби не зареєстровано.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 30 квітня зафіксовано 10406 заражень смертельним коронавірусом.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення