У Харківській області перенесли призов через карантин

У зв'язку з карантином через COVID-19 у Харківській області переноситься призов на строкову військову службу з квітня на травень-червень. Про це заявив Харківський обласний військовий комісар Юрій Калгушкін, повідомляє в Telegram Харків 1654.

"Зараз нами відпрацьовуються пропозиції про перенесення термінів призову на строкову військову службу на травень-червень. Відправлення до військових частин мали початися десь з 7 квітня, а тепер вони будуть у травні-червні. Це по-перше", - заявив Калгушкін.

Віні додав, що юнаків, які підлягають весняному призову до 3 квітня, не будуть викликати до військкоматів.

"Призупиняє заходи призову громадян на строкову військову службу, пов'язані з викликом призовників на призовні дільниці і обласних збірних пунктів. Тобто, зараз ми їх викликаємо в військкомати, а тепер викликати не будемо - будемо поки вивчати їх особисті справи до 3 квітня, як цього вимагає Кабінет Міністрів України. А з 3 квітня почнемо оповіщення та виклики їх до військових комісаріатів, проходження медичного огляду. А вже в травні і червні будемо відправляти до військових частин Збройних сил України та інших військових формувань. Ми інформуємо голів призовних комісій, починаючи з обласної і закінчуючи районними, міськими про обмеження проведення цих заходів", - пояснив він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення