''У Харкові буде повстання'': озвучено прогноз у справі Зайцевої

 Обозреватель

Винуватці жахливої ДТП у Харкові на вул. Сумській, у якій рік тому загинули шестеро осіб, Олена Зайцева і Геннадій Дронов не зможуть вийти із СІЗО під домашній арешт, незважаючи на недавні заяви.

Таку думку в ефірі ObozTV висловив автоюрист Денис Конюшко. За його словами, у подібному запобіжному заході суд відмовить, виходячи не з юридичних, а суто з суспільних підстав.

"На мою думку, якщо не було б такої уваги преси до цієї справи — таке могло б статися. Але зараз йдеться не про юридичні аспекти, а саме про суто політичні. Якщо їм змінять запобіжний захід, то, я розумію, що там буде повстання у Харкові", — заявив Конюшко.

Він уточнив важливий юридичний аспект: у цьому випадку йдеться про заходи забезпечення, адже нині Дронов і Зайцева не осуджені — вони обвинувачені. Відповідно, прокуратура за поданням у відповідні терміни, може подати клопотання про продовження або зміну запобіжного заходу.

"Обраний нині запобіжний захід — це утримання під вартою. Це найжорсткіший спосіб забезпечення і він застосовується тоді, коли є реальні підстави вважати, що людина може ховатися, або буде впливати на свідків, буде іншим чином заважати слідству. Однак теоретично закон дає можливість змінити запобіжний захід", — пояснив юрист.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення