У Харкові група хакерів обкрадала банківські рахунки (фото)

У Харкові викрили хакерів, які обкрадали банківські рахунки. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"У Харкові контррозвідники і слідчі Служби безпеки України викрили угруповання, учасники якого викрадали гроші з банківських карток", - йдеться в повідомленні.

За допомогою спеціального програмного забезпечення хакери, яких було 15 осіб, викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переказували викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних банках і банках Росії.

Під час проведених 16 обшуків за місцем роботи хакерського центру та за місцями проживання фігурантів виявлено понад 40 одиниць комп'ютерної техніки з фотографіями і реквізитами іноземних банківських карток. Також виявлені інші докази використання шкідливих програм.

Правоохоронці вилучили банківські картки, готівкові гроші і цінності на суму понад 12 млн грн, документи на рухоме і нерухоме майно в Україні та за кордоном.

Вирішується питання щодо повідомлення членам групи про підозру у вчиненні злочину, а також тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх осіб, причетних до махінацій.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення