У Харкові масово продавали "липові" медичні довідки для водіїв (фото, відео)

Детективи Харківщини припинили протиправну діяльність групи, яка підробляла медичні довідки. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Харківської області.

Зловмисники організували у Харкові видачу за грошову винагороду підроблених довідок щодо придатності осіб до керування транспортним засобом без проходження медичного огляду.

"Правопорушники налагодили широку мережу збуту підроблених довідок у медичних закладах, автошколах, а також автопарках міста.", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили, що організатор групи – 69-річна жінка, користуючись корупційними зв’язками у закладах охорони здоров’я, отримала персональні дані медичних працівників: прізвища, ім’я та по-батькові лікарів, молодшого медичного персоналу, дані про закінчення ними навчальних закладів, серії та номери дипломів. Ці зведення вона внесла до службової документації, яку подала для отримання ліцензії на зайняття лікарською практикою. У подальшому, для уникнення підозр з боку громадян щодо недостовірності довідок, члени злочинної групи виготовили декілька підроблених кліше, якими завіряли медичні довідки.

Всього, за попередніми оцінками правоохоронців, група виготовила декілька сотень підроблених довідок.

"3 лютого поліцейські провели ряд одночасних обшуків за місцем роботи та у помешканнях фігурантів, за результатами яких вилучили готові до видачі "клієнтам" медичні довідки, незаповнені бланки, печатки та штампи медичних установ, записи "чорної бухгалтерії", а також здобуті злочинним шляхом кошти у сумі 140 тисяч 700 гривень, 26 тисяч 911 доларів США та 9 тисяч 640 євро", - розповіли у поліції.

Трьом членам групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 статті 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Здійснюються заходи щодо встановлення усіх епізодів та учасників діяльності злочинної групи. Відповідно до санкції статті зловмисникам загрожує до 7 років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення