У Харкові на жінок впав дах павільйону

 СЕГОДНЯ

За вихідні Харків засніжило. Однак за красивими зимовими пейзажами ховається чимало клопоту. Тепер звичайний похід на роботу або за покупками перетворюється в подолання смуги перешкод із заметів і криги. А з даху в будь-який момент може впасти лід.

НАД ГОЛОВОЮ. У неділю, 13 січня, через обвалення будівельної конструкції на лікарняне ліжко потрапили три жінки. Через сильний снігопад і халатність підприємців впав дах павільйону, що споруджується біля станції метро "Ім. Олександра Масельського".

"Під вагою снігу сталося обвалення будівельних конструкцій. В результаті постраждали три людини, які проходили в цей момент поруч з будівлею", – повідомили в ХОДА.

У Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф кажуть, що жінки 26, 27 і 62 років отримали різні травми тіла та обличчя. На щастя, медики оцінюють їхній стан як задовільний.

У слідчому управлінні ГУ НП у Харківській області почали кримінальне провадження. За "порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою" і "службову недбалість" (ст. 272, 367 КК України) винним може загрожувати до восьми років в'язниці.

А ось від великої кількості бурульок, за словами інженера КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство" Олени Полторапавлової, найбільше страждають Київський і Шевченківський райони, центральні частини Основ'янського і Московського районів.

"Там знаходиться багато будинків з шиферними, скатними покрівлями, що сприяє появі бурульок", – говорить Олена Полторапавлова.

Щодня комунальники виконують близько 200 заявок у різних районах міста, збиваючи бурульки і очищаючи дахи від льоду. Залишити заявку можна в центральній диспетчерській Департаменту житлового господарства, диспетчерам служби "15-62", в ділянках КП "Жилкомсервіс" або в КП "ХРСП".

ПІД НОГАМИ. Якщо головні автомагістралі в Харкові чистять, то чимало городян знерухомили "катки" і метрові кучугури на внутрішньоквартальних дорогах і тротуарах міста.

"У мене під будинком на Холодній горі – каток. А через травму коліна, яку отримала також на неочищеній ділянці, мені дуже складно навіть перейти дорогу", – говорить харків'янка Олеся Єрмоленко.

За словами завідувача травмпункту поліклініки №17 Ігоря Кликова, таких скарг в ожеледь стає вдвічі більше.

Боротися з льодом і заметами можна, звернувшись в службу "15-62" або ж, повідомивши в поліцію. Адже за порушення держстандартів, норм і правил благоустрою територій населених пунктів (ст. 152 Адміністративного кодексу України) громадяни можуть заплатити 700-1300 грн штрафу, а підприємці – 840-1700 грн. Адже власники ТРЦ, кафе і магазинів зобов'язуються розчищати 20-метрову зону біля своїх об'єктів.

"На даний момент протоколів саме за" неприбраний сніг "патрульні не складали. Щодо звернень громадян, які скаржаться на роботу комунальних служб, збираються первинні матеріали та передаються до районних відділів поліції", – пояснила прес-офіцер патрульної поліції Харкова Карина Курбанова.

В ЛІКАРНІ НЕ ЗНІМАЮТЬ ПАЛЬТА

У Люботинській міськлікарні лікарі вели прийом при екстремальних 10-11 градусах тепла.

"У суботу приймати вагітну пацієнтку довелося одягнену – в кабінеті 11 градусів тепла. У палатах сусіднього терапевтичного корпусу бабусі лежать прямо в пальто, там температура – плюс 10", – обурюється лікар Денис Арман.

Головлікар лікарні Олена Кандаурова пояснила, що температура знизилася через відсутність якісної деревини для опалення: машина постачальника через снігопади не змогла вчасно доставити потрібний матеріал у лікарню. Ситуацію пообіцяли виправити за вихідні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення