У Харкові офіцера поліції підозрюють у приховуванні вбивства (фото, відео)

Слідчий Новобаварського відділу поліції ГУ Нацполіції в Харківській області підозрюється в приховуванні умисного вбивства. Про це повідомила регіональна прокуратура.

"Під час обшуку, проведеного в службовому кабінеті слідчого, вилучені документи, які є доказами злочину. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу і усунення поліцейського із займаної посади", - йдеться в повідомленні.

За даними досудового слідства, 8 листопада 2013 року на березі річки Уди поблизу залізничної станції Нова Баварія в Харкові було виявлено труп чоловіка. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, смерть чоловіка мала явно насильницький характер.

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження. Капітан міліції, якому було доручено розслідування, вирішив приховати вбивство і вніс недостовірні дані про закриття кримінального провадження в ЄРДР, не скерував копію відповідної постанови прокурору і залишив матеріали кримінального провадження в своєму службовому кабінеті.

"Перераховані дії слідчого привели до невжиття необхідних заходів щодо встановлення осіб, які вчинили умисне вбивство, і повторного вчинення ними аналогічного злочину за обтяжуючих обставин, передбаченого статтею про вбивство (ч.2 ст.115 КК України)", - зазначили в прокуратурі.

Як повідомлялося, 27-річний харків'янин і 30-річний житель селища Пісочин Харківського району були затримані за підозрою у вбивстві 25-річної жінки. За інформацією слідства, вони перерізали їй горло, а потім, щоб приховати злочин, сховали тіло в колекторній трубі біля річки Уди і підпалили його.

Пізніше вони зізналися в причетності до ще одного вбивства - 46-річного чоловіка, чиє тіло було виявлено в листопаді 2013 року в річці Уди. За фактом природної смерті були внесені відомості в ЄРДР за статтею про вбивство (ч.1 ст.115 КК України) з відповідною позначкою. Пізніше поліція закрила це кримінальне провадження в зв'язку з відсутністю складу кримінального злочину.

Після визнання затриманих у причетності до цього вбивства місцева прокуратура скасувала постанову слідчого про закриття кримінального провадження і змінила правову кваліфікацію з природної смерті на умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб і з особливою жорстокістю.

Крім того, прокуратура Харківської області внесла відомості в ЄРДР за фактом службової недбалості працівників відділу Новобаварського ОП Харкова (ч.1 ст. 367 КК України).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення