У Харкові росіянину намагалися продати українське громадянство

На Харківщині контррозвідка Служби безпеки України затримала організатора нелегальної легалізації росіян в Україні. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

“Контррозвідники СБУ виявили і блокували незаконну легалізацію росіян в нашій країні. За матеріалами слідства СБУ, в одному із задокументованих епізодів злочинної діяльності житель Харкова пообіцяв громадянину РФ, вихідцю з однієї з республік Північного Кавказу, безпідставно отримати українське громадянство”, — вказали у спецслужбі.

Підозрюваний, як вказано, гарантував клієнту виготовлення комплекту підроблених документів, які мали стати підставою для Державної міграційної служби оформити легальні національний та закордонний біометричні паспорти громадянина України. Вартість “послуг” становила 5 тисяч доларів.

"Співробітники спецслужби затримали організатора у передмісті Харкова після одержання замовником біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон у відділі ДМС", - додали у СБУ.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 КК України тривають невідкладні слідчі дії. Організатора злочинної схеми затримано згідно зі ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення