У Харкові судитимуть поліцейських, які вивезли жінку до лісу і вибивали зізнання

 Канал 112

Прокуратура Харківської області завершила справи поліцейських, які вивезли жінку до лісосмуги, щоб змусити зізнатися у крадіжці телефону.

Як розповів начальник управління прокуратури області Іван Тарасов, на початку січня 2018 року до правоохоронців звернувся харків'янин, який повідомив, що під час святкування дня народження у нього пропав мобільний телефон і він підозрює, що його вкрала саме ця жінка.

"Однак ніяких фактів, які могли б підтвердити цю версію, чоловік не надав", - йдеться у повідомленні.

Після цього 28-річний старший лейтенант поліції викликав до приміщення дільничного пункту 34-річну жінку. Однак вона сказала, що не брала телефон і не знає, хто це зробив.

"Коли зрозуміли, що психологічний тиск на жінку не діє, 34-річний майор руками і ногами почав лупцювати "підозрювану". Проте вона все одно відмовлялася визнати вину у крадіжці. Тоді поліцейські забрали її мобільний телефон, посадили у машину та вивезли до лісосмуги поблизу кільцевої дороги Харкова. Там, погрожуючи її роздягти, надіти кайданки та залишити в безпорадному стані, вони продовжували вимагати зізнатися у злочині. Врешті-решт 34-річна жінка погодилася визнати себе винною", - йдеться у повідомленні

У прокуратурі зазначили, що даний майор фігурує у ще одній аналогічній справі, яка знаходиться на розгляді суду. Його підозрюють у "вибиванні" зізнань зі студентів аерокосмічного університету.

Наразі на вимогу прокуратури правоохоронці відсторонені від займаних посад, заявили у прес-службі.

Прокуратура області направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів за попередньою змовою відносно майора та старшого лейтенанта поліції. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення