У Харкові терміново закрили дві лікарні через спалах COVID-19

У Харкові дві лікарні №25 і 27 закрили прийом хворих через масове зараження медиків коронавірусос. Про це з посиланням на завідувачку відділенням особливо небезпечних інфекцій Харківської лабораторного центру Анну Сухорукову пише "Cуспільне".

За її словами, на початку минулого тижня на карантин закрили Харківську міську клінічну багатопрофільну лікарню №25. Коронавірус підтвердили у 21 медпрацівника лікарні, 20 з яких мали контакт з хворим COVID-19 пацієнтом з терапевтичного відділення; ще один випадок коронавірусу серед медперсоналу з хворим пацієнтом не пов'язаний.

Міську клінічну лікарню №27 закрили в кінці минулого тижня, коли у пацієнта з реанімаційного відділення з інфарктом спочатку діагностували пневмонію, а потім виявили COVID-19. Пацієнта перевели в інфекційну лікарню, де він помер в ніч на 3 травня.

Незабаром коронавірус підтвердили у 4 медпрацівників, які контактували з чоловіком, і ще однієї медсестри.

"За фактом реєстрації цих випадків при обстеженні були виявлені уражені COVID медпрацівники. Тому ці лікарні перебувають на карантині, медпрацівники обстежуються, позитивні – відсторонені від роботи і перебувають на самоізоляції протягом двох тижнів. Ті, хто будуть не уражені за результатами обстеження, після проведення протиепідемічних заходів, заключної дезінфекції установи, зможуть працювати, і лікарні будуть відкриті для прийому хворих", – поділилася Сухорукова.

Рішення про відновлення роботи медичних закладів, за її словами, ухвалять через два тижні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення