У Харкові ув'язнені СІЗО вимагали "данину" з інших арештантів

У Харкові поліцейські викрили злочинне угруповання за вимагання грошей у арештантів СІЗО.

Як розповіли в пресслужбі ГУНП, в поле зору зловмисників потрапляли особи, які перебували під слідством за поширення наркотиків.

Погрозами і побиттям вони змушували їх платити "данину" до так званого "общака". Засоби перераховували на карту співмешканки брата організатора угруповання.

Повідомляється, що до складу угруповання входило четверо людей віком від 24-х до 31-го року. Один з учасників раніше був неодноразово судимий за скоєння майнових злочинів, ще двоє зараз перебувають під слідством за вбивство, розбій, шахрайство і знаходяться у Харківському СІЗО.

Копи задокументували факт вимагання з ув’язненого 6000 доларів США. Згодом суму "данини" зменшили до 3000. При цьому процес вимагання супроводжувався погрозами фізичної розправи.

Побоюючись за життя і здоров'я потерпілого, його близькі перерахували на вказаний зловмисниками рахунок 15 000 гривень.

За місцем проживання одного з фігурантів копи вилучили мобільні телефони і банківські картки, на які систематично перераховувалися кошти.

Крім того, у Харківському СІЗО провели огляди камер, в яких утримувалися організатор та ще один учасник угруповання. Правоохоронці вилучили мобільні телефони, які вони заховали у хліб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення