У Харкові в лікарні 4-річну дитину прив'язували до ліжка колготками та не пускали батьків (фото)

У Харкові в інфекційній лікарні до 4-річної дитини не пускали батьків, а саму дівчинку прив'язували до ліжка. Про це написала мати дівчинки Дарина Токарчук в соцмережі.

Жінка зазначила, що дівчинку привезли до лікарні вночі з двостороннім запаленням легенів.

"На наступний день о 14.30 її перевели у відділення реанімації, оскільки сатурація була дуже низькою і без кисню вона не могла дихати. Мені відразу ж сказали, що знаходиться мамі в реанімації не можна. Я відмовилася виписуватися з лікарні і всі ці 10 днів лежала у відділенні. Мені важливо було бути поруч", - написала жінка.

За словами матері, боротьба з медиками та спілкування з юристами і представниками МОЗ за те, щоб батьків допустили до дитини, тривала 4 доби.

Згодом жінка таки підійшла до палати, в якій перебувала донька і почула несамовитий дитячий крик.

"Не прив'язуйте мене". Не треба, будь ласка", - почула я дикий крик своєї дитини, стоячи під дверима реанімації. Вона плакала за зачиненими дверима, а я вмирала під ними", - розповіла нещасна мати.

Відзначимо, що дитину прив’язували до ліжка старими колготами.

Право батьків перебувати разом з дитиною в реанімації закріплене в ст. 287 Цивільного кодексу, в ст. 6 і 64 Основ законодавства про охорону здоров’я, а також – у ст. 9 Конвенції ООН про права дитини, учасницею якої є Україна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення