У харківських джерелах знайшли небезпечні домішки

В декількох харківських джерелах води знайшли домішки, які непридатні для вживання людиною. Про це повідомили в обласному лабораторному центрі.

Так стало відомо, що у п'яти харківських джерелах вода виявилася непридатною для вживання в їжу. У 2019 році в дванадцяти міських джерелах та каптажах брали на аналіз 56 зразків води.

Фахівці лабораторії брали на перевірку воду у найпопулярніших серед харків'ян джерелах.

В лабораторії повідомили, що протягом 2019 року по всіх джерелах фіксувалися відхилення від норми за мікробіологічними показниками. Але, в окремий чорний список потрапили три джерела: на вул. Ст. Зубенко, 25, через перевищення норми по кількості сульфатів, а джерела в селищі Олешки і парку "Юність" - через перевищення норм за показниками нітратів.

"Дослідження показали, що природні джерела не можна розглядати як джерела якісної і безпечної води. Підземні водоносні горизонти, які живлять джерела, не захищені від поверхневих забруднень - мікроорганізмів і різних хімічних речовин. Тому воду з будь-яких колодязів і джерел завжди необхідно кип'ятити", - зазначили санлікарі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення