У Харкові засудили екс-"айдарівця", який викрадав та катував людей на Донбасі

 Depo

Чоловік, який був добровольцем у батальйоні "Айдар", вступив у банду та викрадав людей і транспортні засоби

За даними суду, наприкінці жовтня 2014 року чоловік, перебуваючи у якості добровольця військової частини В0624 у Луганській області, став учасником банди, до складу якої входили ще п'ять осіб, кримінальне провадження відносно яких проводиться окремо. Злочинці проживали у покинутому будинку, там же зберігали зброю. На подвір'ї був гараж, у якому бандити мали намір утримувати викрадених осіб.

З листопада 2014 року зловмисник разом із поплічниками викрав трьох людей, які вийшли з готельно-ресторанного комплексу в місті Сіверськодонецьк Луганської області. Заручників перевезли до гаражу та кинули в підвал. Там довгий час утримували та били, в результаті чого всі троє померли.

Крім того, у жертв були вкрадені особисті речі – мобільні телефони, банківські картки, прикраси, документи. Також зловмисники заволоділи їхніми авто – ВАЗ-2121 та ВАЗ-21099.

Суд також встановив, що на початку листопада підсудний спільно з двома іншими злочинцями вступив у змову з військовослужбовцем частини В0624, не повідомивши про існування угрупування. Всі вони, озброєні та одягнені у камуфльований одяг, прибули на покинутий блок-пост, розташований на автодорозі Старобільськ – Сватове, та під приводом перевірки документів стали зупиняти автомобілі.

За деякий час підсудний зупинив автомобіль КамАЗ із причепом та, погрожуючи людям, які були у вантажівці, вогнепальною зброєю, разом із поплічниками вкрав авто. У потерпілих також забрали документи, цінні речі, вивезли в ліс та прив'язали скотчем до дерев.

Транспорт передали іншим членам групи для подальшого збуту комусь із фермерів Луганської області.

Крім того, злочинця звинуватили у незаконному придбанні, зберіганні та використанні вогнепальної зброї.

На суді обвинувачений заявив, що брав участь у бойових діях на Донбасі в якості добровольця у складі батальйону "Айдар".

Суд визнав його винним у скоєнні злочинів за ст.257, ч.3 ст.146, ч.4 ст.187, ч.3 ст.289, ч.3 ст.28-ч.3ст.357, ч.3 ст.28-ч.1 ст.263 КК України та призначив покарання у вигляді шести років та шести місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення