У Хмельницькій області помер заражений коронавірусом монах

У Хмельницькій області помер монах Городищенського монастиря Різдва Богородиці, у якого вже після смерті підтвердили інфікування коронавірусом.

Як повідомили в обласній державній адміністрації, чоловік відчув нездужання ще 7 травня, а через п'ять днів його стан різко погіршився, а температура підвищилася до 41 градуса.

Ченцеві викликали швидку допомогу. Медики, враховуючи, що чоловік перебував не в критичному, але важкому стані, і спочатку його вирішили доставити в Хмельницьку інфекційну лікарню.

В результаті пацієнта привезли до Шепетівської Центральної районної лікарні, де повинні були надати невідкладну допомогу і провести штучну вентиляцію легенів, однак через півтори години після госпіталізації чоловік помер.

За словами начальника місцевого лабораторного центру Володимир Мазаєв, були проведені заходи з дезінфекції приміщень і місць проживання померлого.

Крім того, було визначено коло контактних осіб – таких виявилося 48 осіб, і зараз вони знаходяться на самоізоляції. У всіх відібрали зразки для проведення ПЛР-дослідження. Серед контактних осіб виявилися працівники швидкої допомоги, медичні працівники інфекційного відділення, а також 20 осіб, які постійно перебувають в монастирі.

Після того, як було підтверджено, що померлий був інфікований, Городищенський монастир закрили для відвідувань.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення