У Іраку в азотній кислоті розчинили 25 осіб

 Interfax

Екстремистське угруповання "Ісламська держава" стратила 25 осіб за звинуваченням у шпигунстві, зануривши підозрюваних у великий резервуар з азотною кислотою, повідомляє The International Business Times.

Передбачувані шпигуни були захоплені в Мосулі на півночі Іраку, їм було пред'явлено звинувачення у співпраці з іракськими урядовими силами безпеки.

За словами свідків вбивства, всі 25 підозрюваних були пов'язані однією великою мотузкою і занурені в резервуар з висококоррозіонной кислотою. Їх тримали там до розчинення внутрішніх органів, розповіло іракським ЗМІ неназване джерело.

Азотна кислота, як правило, використовується у виробництві нітрату амонію, який можна використовувати для виготовлення вибухових речовин, але вона також може бути використана для фоторепродуцировання, травлення сталі і переробки відпрацьованого ядерного палива.

Мосул - найбільше місто в Іраку, яке залишається під контролем бойовиків ІД.

Угрупування продовжують чинити опір іракській армії, курдським силам пешмерга з півночі, півдня і сходу міста, піддпадаючи при цьому під авіаудари коаліційних сил під проводом США.

Раніше 16 травня представник Пентагону Пітер Кук повідомив, що терористи з ІД втратили контроль над 45% своєї території в Іраку. За словами Кука, в Сирії вони втратили приблизно від 16% до 20% території.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення