У Іспанії пройшла традиційна битва борошном і яйцями (відео)

У містечку Ібі на сході Іспанії пройшов щорічний фестиваль Enfarinats, учасники якого кидають один в одного яйця і борошно. Про це пише Noticia.ru.

Свято імітує жартівливий державний переворот. Він традиційно проводиться в День святих Невинних Немовлят 28 грудня.

Під гаслом "Нове правосуддя" група чоловіків, іменованих Енфарінатс, "захоплює" місто і "приймає" ряд абсурдних законів. Тим, хто їм не підкоряється, виписують неофіційні штрафи. Після цього починається битва між Енфарінатс і Опозицією - "армією" противника, намагається відновити порядок в місті. В кінці дня всі кошти, зібрані у вигляді штрафів, передаються на благодійність.

В цьому році в святковому божевіллі взяли участь 2 тисячі людей. Обійшлося без серйозних інцидентів, але медична допомога була потрібна двом чоловікам, які отримали опіки через невміле поводження з піротехнікою. Учасники витратили майже півтори тонни борошна і 12 тисяч яєць.

Історія цієї незвичайної традиції бере свій початок в 1862 році. Саме тоді в Ібі вперше відзначили Enfarinats. В період Громадянської війни з 1936 по 1939 рік святкування було призупинено і відновилося лише в 1981 році, через шість років після смерті диктатора Франсиско Франко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення